Довечера Вердер гостува на Сампдория в мач за влизане в лелеяните групи на Шампионската лига. В първия мач германците разнищиха противника си, но пуснаха гол в последната минута за победа с 3:1.

 

Не толкова противникът, колкото многото отсъстващи от Вердер тормозят треньорът Томас Шааф. Отборът е само с 14 полеви играчи в Генуа – Хънт е болен, Алмейда и Налдо контузени, а продаденият Йозил още не е кадрово заместен.

 

„Ще ни липсват силни играчи, които внасят опит в играта ни и в международните ни мачове. Неприятно е, но трябва да се справяме с това. Да видим какво ще стане”, замислен е треньорът Томас Шааф преди срещата.

 

Като заместници титуляри ще бъдат двамата Марко - Марин в средата на терена и Арнаутович в нападение. Той ще партнира на Клаудио Писаро.

 

„Това е ключовият мач. Няма какво да се приказва, само един ще бие. ние имаме по-добрите предпоставки, но не трябва да се осланяме само на тях”, знае Шааф.

 

В същото време странна еуфория е завладяла италианците. Почти всички в Генуа са убедени, че техният отбор ще се класира в групите. Под този мотив премина и пресконференцията с треньора ди Карло и нападателя Пацини.