Каролин Возняки срещу Вера Звонарьова е финалът на тазгодишното издание на престижния тенис турнир на твърда настилка “Роджърс къп” в Монреал с общ награден фонд 2 000 000 долара.

Това стана факт, след като днес времето най-после позволи да се изиграят сблъсъците от финалната четворка, в които Каролин Возняки срази Светлана Кузнецова с 6/2, 6/3, а Звонарьова успя да отстрани Виктория Азарьонка със 7/6, 1/0 и отказване на представителката от Беларус поради контузия.

Двубоят на Возняки и Кузнецова започна още в събота, но бе прекратен при 2/0, а днес в доиграването му датчанката бе значително по-свежата състезателка, успя да реализира 2 от четирите си възможности за пробив в първата част и безпроблемно затвори сета с 6/2.

Втората половина на мача бе значително по-оспорвана, Кузнецова опита да играе с максимално дълбоки удари от основната линия, но в осмия гейм (при 3/4) допусна поредица от три непредизвикани грешки, сдаде подаването си и в последствие напусна турнира след час и 22 минути игра.

Другия полуфинал предложи изключително равностоен първи сет, който Звонарьова успя да измъкне след тайбрек, а в началото на втората част Азарьонка прекрати участието си и по този начин прати рускинята на финала.

Така за четвърти път в своята кариера Возняки и Звонарьова ще се изправят една срещу друга в официален сблъсък на турнир от календара на WTA, а до момента рускинята води с 2:1 победи.

Финалът е по-късно тази вечер.