Неприятна контузия в крака, най-вероятно разтежение, попречи на Ким Клайстерс да достигне до предпоследното стъпало от схемата на супер турнира “Роджърс къп” в Монреал с общ награден фонд 2 000 000 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата бившата номер 1 в световния тенис и настояща шампионка от Откритото първенство на САЩ започна повече от вдъхновяващо мача си срещу Вера Звонарьова, спечели категорично първия сет, но допусна пълен обрат за крайното 6/2, 3/6, 2/6.

В интерес на истината обаче трябва да отбележим, че в средата на втората част (при 3/2) Клайстерс получи някаква контузия в крака, която видимо затрудни предвижването й по корта и позволи на рускинята да запише серия от девет последователно спечелени гейма, с която тя не само записа втория сет в своя актив, но и си осигури комфортна преднина от 5/0 в решителния трети сет.

Въпреки това “мама” Ким не се отказа, успя да спечели два гейма, но за повече не бе в състояние да се пребори и след два часа и 8 минути игра напусна надпреварата.

В спор за място на финала Вера Звонарьова ще се изправи срещу Вика Азарьонка, която успя да пречупи съпротивата на Марион Бартоли – 6/2, 7/6.

Всички резултати:

четврътфинали:
Вера Звонарьова 2 6 6
Ким Клайстерс 6 3 2
Светлана Кузнецова 6 6
Жи Женг 1 3
Виктория Азарьонка 6 7
Марион Бартоли 2 6
Каролин Возняки 6 6
Франческа Скиавоне 3 2