Новата звезда на Локомотив (Пловдив) Базил де Карвальо напарви интересен коментар пред сайта Lportala.net.

„Играх осем години професионален футбол във Франция. Исках да сменя обстановката и така дойдох в Локо”.

„Не съм тук да се сравнявам с Гара Дембеле. Искам да играя футбол и да помогна на отбора да направи силен сезон”.

„Можеше да подпиша с Льо Авър, но не исках да играя във Франция. Сега не съжалявам за избора си. Тук откривам много нови неща, различен манталитет и начин на работа. Впечатлен бях и от феновете на отбора още при първото ни гостуване в Севлиево".

"Ако тази подкрепа продължи, отбора ще завърши на първите места в класирането. Точно такъв вид подкрепа рядко може да се види, дори и във Франция. Там след слаб мач те освиркват, а тук ни окуражават”, сподели още Карвальо.


Той е бил капитан на юношеския национален отбор на Сенегал до 21 години, но пререкания със селекционера прекъсва изявите му там. Мечтата обаче си остава – отлични игри с „черно-бялата” фланелка и задължителна повиквателна за държавния тим на Сенегал.

„Атмосферата е отлична, треньорът също и е много важно, че не прави разлика между българи и чужденци. Бързо научих, че той е голям човек във футбола – легендата на клуба, дългогодишен капитан и голмайстор, както и национал за България".

"За всеки един клуб е добре, когато треньорът е играл футбол от такава величина”, призна още голмайсторът от мача с Черно море.


„Ние африканците танцуваме всеки ден. Ако срещу Литекс вкарам гол, ви обещавам да ви изпълня нещо, което не сте виждали. През 2007-ма година бях много близо до договор именно с Литекс. Дори изкарах пробен период там, но не се разбрахме за условията".

"Пък и имах действащ договор с Брест и предпочетох да го изпълня. Но това не пречи неделния мач срещу Литекс да е по-особен за мен”, настърви се Карвальо.