Бившата номер 1 в световната ранглиста Мария Шарапова постигна трудна, но сладка победа на старта на кампанията си в тазгодишното издание на престижния тенис турнир на твърда настилка в Синсинати (Охайо) с общ награден фонд 2 000 000 долара.

В среща от първия кръг Шарапова, за която това е дебютно участие в надпреварата, успя да отстрани шампионката от Сан Диего Светлана Кузнецова след успех с 2:1 сета, в отделните части 6/4, 1/6, 6/2.

Пробив в деветия гейм донесе успеха на Шарапова в първата част, но във втория сет Кузнецова пое изцяло контрола върху събитията на корта и след категоричното 6/1 успя да изравни резултата.

Началните минути на заключителната трета част се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя, след като поставената под номер 10 в основната схема Шарапова успя да дръпне с 3/0 и до края на мача не позволи на своята опонентка да навакса изоставането си.

Така във втория кръг сексапилната рускиня ще се изправи срещу представителката на Германия Андреа Петкович, която отстрани състезаващата се с “Уайлд кард” Коко Вандевеге (САЩ) – 7/6, 6/1.

С победи, но във втория кръг, се поздравиха и Йелена Янкович и Марион Бартоли, които отстраниха съответно Вера Душевина (6/4, 3/6, 6/1) и Альона Бондаренко (7/6, 6/1).

Останалите резултати:

I кръг:
Елена Веснина 6 6
Мелани Один 2 3
Флавия Пенета 6 6
Жи Женг 4 2
Мария Кириленко 6 6
К. Бондаренко 1 3
Хисела Дулко 6 6
Луси Шафарджова 4 3
Сибиле Бамер 7 6
Сорана Кърстеа 6 2