Феноменалното представяне на завърналия след дълго лекувана контузия Давид Налбандиян на супер турнира във Вашингтон продължи и аржентинецът достигна до директния сблъсък за титлата след поредната си впечатляваща победа, този път над поставения под номер 4 в основната схема Марин Чилич – 6/2, 6/2.

Състезаващият се с “Уайлд кард” южноамериканец се нуждаеше само от 74 минути за да стигне до крайната победа, като успя да пробие на пет пъти подаването на Чилич, срещу само един брейк в полза на хърватина.

Така след близо 18 месечна пауза “Бамби” отново стигна до заключителния двубой за трофея в надпреварата от календара на АТР, като там негов съперник ще бъде бившия финалист от Откритото първенство на Австралия – Маркос Багдатис.

Във втория полуфинал, кипърецът, макар и с контузия в глезена, успя да се наложи с 2:0 сета над белгиеца Ксавие Малис, в отделните части 6/2, 7/6 след близо два часа игра.

До момента двамата финалисти имат изиграни четири официални двубоя, като балансът е 3:1 победи в полза на Багдатис, като единствения успех за Налбандиян е през далечната вече 2005-та година и то на землена настилка – в първия кръг на Ролан Гарос.

В същото време до финалния двубой на дамския турнир в Сан Диего с общ награден фонд 700 000 долара достигнаха Агниешка Радванска и двукратната победителка от Шлема – Светлана Кузнецова.

Резултати от двубоите в Сан Диего:

полуфинали:
Агниешка Радванска 6 6
Даниела Хантухова 4 2
Светлана Кузнецова 6 6
Флавия Пенета 4 0