Финалистката от Откритото първенство на Великобритания по тенис Вера Звонарьова стартира с успех кампанията си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир в Сан Диего с общ награден фонд 700 000 долара.

В първия си мач след злополучно загубения сблъсък за титлата на Уимбълдън, рускинята успя да отстрани с 2:1 сета състезаващата се с “Уайлд кард” Доминика Цибулкова (Слвк), в отделните части 6/0, 3/6, 6/4.

В следващата фаза от надпреварата поставената под номер 3 в основната схема Звонарьова ще се изправи срещу представителката на домакините Коко Вандевеге, която отстрани аржентинката Хисела Дулко.

С трудна, но престижна победа, в първия кръг се поздрави и носителката на две титли от Шлема – Светлана Кузнецова, която продължава да търси оптималната си спортна форма в навечерието на Откритото първенство на САЩ.

Рускинята успя да измъкне трисетова победа над поставената под номер 8 в основната схема Янина Викмайер (Бел) – 6/3, 2/6, 6/1 и в следващия кръг ще срещне италианката Сара Ерани.

За огромно съжаление оптималната си спортна форма все още не може да намери друга бивша шампионка от Голямата четворка – Ана Иванович, която за пореден път не успя да прескочи първи кръг на турнири от календара на WTA, като този път бе надиграна от Шахар Пеер – 7/6, 6/3.

Останалите резултати:

I кръг:
Даниела Хантухова 3 7 6
Марион Бартоли 6 6 4
Агниешка Радванска 7 7
Шанел Шийпърс 6 6
Флавия Пенета 6 7
Катерина Бондаренко 2 5
Мария Кириленко 6 6 6
Куруми Нара 4 7 3
Мелани Один 6 6
Джейми Хамптън 3 4