Откритото първенство на Великобритания по тенис – "Уимбълдън" навлиза във втория си ден, в който по програма ще продължат срещите от първия кръг на надпреварата.

Изключително “шумно” начало са избрали организаторите за днешния състезателен ден на централния корт, след като от 15.00 часа, българско време, една срещу друга ще застанат две от най-гръмогласните тенисистки - Серена Уилямс и Мишел Де Брито.

Ако изключим високите децибели при всеки удар, едва ли младата португалка би имала с какво друго да се противопостави на именитата си съперничка, която според предварителните коментари е готова за успешна защита на титлата си.

Веднага след този двубой, след двугодишна пауза, на най-голямата сцена на “Ол Инглънд клъб” ще се появи и световният номер 1 Рафа Надал, който ще има за съперник 189-ия в ранглистата Кей Нишикори.

На първо четене абсолютно безпроблемен мач за шампиона от 2008-ма година, но имайки предвид изключително трудното начало на останалите фаворити – Хюит, Джокович и особено Федерер, трябва да се има едно на ум при изявите на младия японец.

Шокиращо за мнозина, но голямата надежда на домакините Анди Мъри ще стартира кампанията си на корт номер 1, като негов пръв съперник ще е чехът Ян Хайек. Въпреки неубедителните си изяви напоследък младият британец си остава основният и единствен коз на албионците за триумф в надпреварата след 74-годишна суша.

Програмата на по-интересните срещи за днес:
(приблизителният начален час на двубоите е в българско време)

  централен корт   корт № 1
15.00 ч. Серена Уилямс 15.00 ч. Жо-Вилфред Цонга
  Мишел Де Брито   Робърт Кендрик
следва Рафаел Надал следва Анди Мъри
  Кей Нишикори   Ян Хайек
следва Робин Сьодерлинг следва Каролин Возняки
  Роби Джинепри   Татяна Гарбин
  корт № 2   корт № 8
14.00 ч. А. Аманмурадова 14.00 ч. Михаил Южни
  Светлана Кузнецова   Дуди Села
следва Николас Кийфър следва Ярко Ниеминен
  Давид Ферер   Щефан Коубек
следва Ан. Пивоварова следва Араван Резаи
  Мария Шарапова   М. Рибарикова
следва Х. К. Фереро следва Кейси Делакуа
  Ксавие Малис   Бояна Йовановски