Днес ще стартират срещите от втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос, като несъмнено с интерес се очакват изявите на някои от фаворитите за титлата, както при мъжете, така и при дамите.

Първият двубой на “Филип Шатрие” ще изправи една срещу друга испанката Аранча Пара Сантоха и световната номер 2 Винъс Уилямс, като веднага след това своя втори мач в тазгодишното издание на надпреварата ще изиграе и Роджър Федерер, който ще има за противник Алехандро Фая (Кол).

До този момент швейцарецът и колумбиецът са се срещали два пъти в официални двубои, като интересен е фактът, че и двата пъти това е било на турнири от Шлема, когато напълно според очакванията Маестрото от Базел стига безпроблемно до чисти трисетови победи (през 2004г. на Уимбълдън и през 2006г. на Ролан Гарос)

Двама от фаворитите на домакините също ще излязат днес за своите битки от втория кръг. Жо-Вилфред Цонга ще трябва да преодолее съпротивата на своя сънародник Жослин Оана, докато Гаел Монфис ще се противопостави на италианеца Фабио Фонини.

Възстановен ли е Анди Мъри от изтощителния петсетов трилър срещу Ришар Гаске ще разберем днес, когато британецът ще се изправи срещу Хуан Игнасио Чела.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци за днес:

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
12.00 ч. А. Пара Сантоха 12.00 ч. Тейлър Дент
  Винъс Уилямс   Робин Сьодерлинг
следва Роджър Федерер следва Жо-Вилфред Цонга
  Алехандро Фая   Жослин Оана
следва Гаел Монфис следва Аравани Резаи
  Фабио Фонини   Анжелик Кербер
следва Елена Дементиева следва Каролин Возняки
  А. Медина Гаригес   Татяна Гарбин
  корт № 1
14.00 ч. Светлана Кузнецова
  Андреа Петкович
следва Анди Мъри
  Х. Игнасио Чела