Без особени изненади протече първия ден от Откритото първенство на Франция по тенис при дамите, като може би само загубата на Виктория Азарьонка буди леко недоумение, но пък ако се вгледаме по-детайлно в представянето на белорускинята напоследък, ще видим, че резултатите й на червено не отговарят на класата й.

Резонно световната номер 2 и една от основните претендентки за трофея – Винъс Уилямс стартира с чиста победа участието си в надпреварата, като в среща от първия кръг отвя швейцарката Пати Шнидер – 6/3, 6/3, а зрителите на “Сузан Ленглен” бяха впечатлени повече от черния корсет “Кан-кан” на американката, отколкото от интригата в сблъсъка.

Защитаващата титлата си Светлана Кузнецова също стартира подобаващо, “отпускайки” само четири гейма на румънката Сорана Кърстеа – 6/3, 6/1 за малко повече от час игра.

Не по-малко убедителна бе и шампионката от Мадрид – Аравани Резаи, която продължава да гази наред противничките си на червено, като този път нейна “жертва” стана канадката Хейди Ел Табак – 6/1, 6/1.

Останалите резултати от днес:

I кръг /жени/:
Хисела Дулко 6 6
Вика Азарьонка 1 2
Надя Петрова 6 6
Шуай Женг 0 3
Флавия Пенета 6 6
Анн Кеотавонг 2 2
Мария Кириленко 7 6
Каролина Шпрем 6 4
Доминика Цибулкова 6 6
Екатерина Иванова 2 0
Анжелик Кербер 5 7 6
Анна Чекветадзе 7 6 4