Днес бе теглен жребият за Откритото първенство на Франция по тенис в Париж, от който станаха ясни евентуалните съперници на фаворитите по пътя им към заветния финален мач на “Филип Шатрие”.

При мъжете определено може да се каже, че задачата на миналогодишния шампион Роджър Федерер относно защитата на титлата му няма да е никак лека, имайки предвид, че в неговата половина на таблицата са състезатели като Анди Мъри, Робин Сьодерлинг, Жо-Вилфред Цонга, Марин Чилич и разбира се до болка познатия му Ернест Гулбис.

В долната част на схемата, където водач е Рафаел Надал, сред поставените са още Новак Джокович, Анди Родик, Фернандо Вердаско и Давид Ферер.

На пръв поглед Вердаско и Ферер имат много повече шансове за нещо запомнящо се в Париж спрямо Джокович и Родик, но ако се стигне до директен сблъсък между някой от тях двамата и Рафа Надал, надали Краля на клея би допуснал изненада.

За съжаление първата ни ракета при дамите Цвети Пиронкова имаше малшанса още на старта на кампанията си да попадне на една от основните претендентки за трофея Жустин Енен, но да се надяваме, че пловдивчанката ще съумее да повтори подвига си от мача с Дементиева във Варшава и да запише още една паметна победа в кариерата си.

Ето и програмата на някой от по-интересните сблъсъци в I кръг:

I кръг /мъже/: I кръг /жени/:
Роджър Федерер Цветана Пиронкова
Петер Лусчак Жустин Енен
Анди Мъри Светлана Кузнецова
Ришар Гаске Сорана Кърстеа
Анди Родик Роберта Винчи
Ярко Ниеминен Вържини Разано
Роби Джинепри Пати Шнидер
Сам Куери Винъс Уилямс
Рафа Надал
Джани Мина