Руският Алания (Владикавказ) продължава да опъва нервите на ръководството на ЦСКА като не праща парите по трансферите на Иван Иванов и Иван Стоянов.

Двамата Ивановци подписаха с новака в руския елит през зимата. Алания трябва да плати на червените около 4 милиона долара.

Пристигането на тези пари чакат с нетърпение и в Сливен. На "войводите", който пратиха Иван Стоянов на "Армията" миналото лято, се полагат към 1 милион долара  

Причината за забавянето от страна на руснаците е безпаричие. Клубът от Владикавказ очаква голям банков кредит, с който да погаси задължението си към ЦСКА и към други клубове.

Иван Стоянов бе избран за най-добър футболист на руския Алания (Владикавказ) за месец април.

Стойнов донесе трите точки на Алания при визитата на Ростов от 7-ия кръг, а през уикенда бе точен и във вратата на шампиона от последните две години Рубин (Казан) (1:1).

И двата гола на племенника на Йордан Лечков бяха изключително красиви. Стоянов не попадаше в състава на Алания от началото на сезона заради голямата бройка чужденци в тима. В последно време обаче Иван е неизменен титуляр и започна да разкрива големия си потенциал.

Българинът събра 669 гласа в анкетата за Най-добър играч на април и изпревари в своеобразната класация Джамбулад Базаев и Дмитрий Хомич.