Въпреки че продължава да разчита предимно на скъпоплатени звезди, Реал Мадрид не пропуска и възможността да привлича млади футболисти в школата си, които един ден биха могли да се превърнат в играчи от световна класа.

Днес вестник „Марка” съобщава, клубът е уредил сина на легендарния холандец Йохан Неескенс – Джон, който ще се присъедини към някой от детските отбори на столичани.

16-годишният Неескенс притежава много сериозна физика, тъй като е висок 184 сантиметра. Той играе като халф за холандския ФК Дам, който обаче сега ще напусне и ще премине в Мадрид.

Специалистите му предричат добро бъдеще, тъй като може да действа и в лявата част на терена – като халф или краен защитник и сега ще опита да разкрие потенциала си.

„Марка” отбелязва, че с неговото привличане столичани са нанесли удар и върху големия враг Барселона, тъй като младокът вече има мачове за националния отбор на Каталуния до 18 години.

Освен това знаменитият му баща носи екипа на Барса в периода 1974-1979 година, а преди време бе помощник треньор на Франк Рийкард при последните 2 години от престоя му на „Ноу Камп” – 2006-2008.