Жустин Енен отказа участие на започналия международен тенис турнир “Сидни Интернешъл”, след като е получила разтежение на левия крак по време на злополучно загубения финален сблъсък с Ким Клайстерс в Брисбейн.

Енен, която получи “Уайлд кард” за първия за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия, предпочита да почине няколко дни и да се възстанови напълно, отколкото да рискува с участие в Сидни, където имаше вероятност да се изправи срещу една от фаворитките Серена Уилямс.

27-годишната белгийка обаче побърза да успокои многобройните си фенове, че все пак контузията не е сериозна и след седмица тя ще бъде в необходимата форма за сблъсъците си в Мелбърн.

Междувременно в срещи от първия кръг на турнира в Сидни Светлана Кузнецова, която е поставена под номер 3 в основната схема, бе подложена на сериозен тест от сънародничка си Алиса Клейбанова, но все пак стигна до крайния успех с 6/2, 6/7, 7/5, докато олимпийската шампионка Елена Дементиева безпроблемно преодоля Франческа Скиавоне - 6/2, 7/5

Други резултати до момента:

I кръг:

Даниела Хантухова 6 6
Виржини Разано 3 0