Бившата носителка на титлата от Ролан Гарос Ана Иванович стартира новия сезон с трудна победа, след като в среща от първия кръг на тенис турнира в Брисбейн успя да отстрани фаворитката на домакините Йелена Докич със 7/5, 1/6, 6/3 след час и 40 минути игра.

Красивата сръбкиня, която записа ужасяваща 2009-та година, започна доста нервно днешния двубой, но успя в края на първата част да запише важен пробив, благодарение на който поведе в резултата.

Това обаче не успя да внесе нужното спокойствие у представителката на западната ни съседка и във втората част тя тотално загуби концентрация, като буквално “подари” сета и постави на карта крайния изход на двубоя.

Все пак в заключителната трета част за радост на многобройните си фенове и за жалост на препълнените трибуни в Брисбейн, Ана Иванович намери себе си, значително подобри първия си начален удар, успя да притисне австралийката и след 6/3 си осигури мястото във втория кръг, където ще се изправи срещу швейцарката Тимеа Башински, отстранила Алла Кудрявцева – 6/4, 7/6.

Други резултати:

I кръг /жени/:
Луси Шафарджова 6 6 6
Анна-Лена Грьонефелд 7 4 1
Анастасия Павлюченкова 6 2 6
Алиса Клейбанова 4 6 2
Роберта Винчи 6 2 6
Сара Ерани 4 6 2
Агниеш Савай 5 6 6
Шуай Пенг 7 4 2