Днес ще бъде дадено началото на новия сезон в световната купа по биатлон, като домакин на първия кръг е шведският зимен център Йостерсунд.

От 18.00 часа българско време дамите ще премерят сили в индивидуалния старт на 15 км, като сред заявилите участие прави впечатление силното присъствие на рускините, в чиито редици личат имената на Олга Пильова-Медведцева, Светлана Слепцова и Олга Зайцева.

Със сигурност представителките на Сборная ще срещнат сериозна съпротива от германките, водени от Кати Вилхелм и Андреа Хенкел, както и от звездата на домакините – носителката на Големия кристален глобус – Хелена Йонсон.

В подготвителния период през последните месеци ясни индикации за отлично представяне в настоящия олимпийски сезон направиха и от лагера на французойките, които умело са съчетали опита с младостта и се надяват във Ванкувър да повторят отличните резултати от Торино 2006.

За наша радост днес в Йостерсунд ще видим и три наши биатлонистки, а това са: Нина Кадева-Кленовска, Емилия Йорданова и Дафинка Коева, за които се надяваме да направят отлично състезание и да попаднат в зоната на точките.

Програма на първия кръг от световната купа по биатлон:

Йостерсунд (Шве)

2.12.2009г.
Индивидуален старт на 15 км /жени/

3.12.2009г.
Индивидуален старт на 20 км /мъже/

5.12.2009г.
7.5 км спринт /жени/;   10 км спринт /мъже/

6.12.2009г.
4 х 7.5 км щафета /мъже/;  4 х 6 км щафета /жени/