Дирк Новицки отново демонстрира невероятните си качества. Един от най-добрите баскетболисти в света изведе Германия до победа над Китай с 82:73, като правеше каквото си иска на терена. И двата тима се готвят за предстоящото световно първенство в Япония, което започва другата седмица.

Новицки не се притесни, че срещу себе си имаше високият 229 см. Яо Минг и спокойно наниза 27 точки и грабна 12 борби. Той започна спокойно, но в последната част се развихри, като отбеляза 18 точки.

“Той е толкова добър в ситуация един на един, че винаги ще намери начин да стреля” заяви доволен треньорът на германците Дирк Бауерман. С Яо в игра китайците изглеждаха значително по-добре, отколкото срещу САЩ, когато загубиха със 73:119.

Това бе първият мач на центъра на Хюстън Рокетс от няколко месеца, след като през пролетта получи тежка контузия. Яо завърши с 11 точки и показа, че все още не е в най-добрата си форма. Със самото си присъствие на полето той дава спокойствие на другите. Въпреки че има какво да подобряваме, сега играем много по-добре” каза наставникът на Китай Йонас Казлаускас.