Вече са известни полуфиналните двойки на шампионата на женската тенис асоциация – “Сони Ериксон Чемпиъншип” в Доха с общ награден фонд 4 550 000 долара.

След изиграването на последните срещи от предварителните групи стана ясно, че Серена Уилямс – Каролин Возняки и Йелена Янкович – Винъс Уилямс ще определят кои две тенисистки ще излязат в директния спор за престижния трофей в неделя.

В последния мач от “Кестенявата” група Светлана Кузнецова нанесе тежко поражение на олимпийската шампионка Елена Дементиева – 6/3, 6/2 и така изпрати в следваща фаза и по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс.

Драмата обаче се разрази с пълна сила в сблъсъка между Виктория Азаренка и Агниешка Радванска.

Евентуална победа би осигурила на състезателката от Беларус място на полуфиналите в надпреварата и тя бе много близо до това, след като поведе убедително с 6/4, 5/2 и на два пъти сервираше за мача срещу Радванска, но допусна полякинята да остане в мача и впоследствие дори да се поздрави с крайния успех – 4/6, 7/5, 4/1 и отказване на Азаренка поради контузия.

Сюррелистичният кошмар за Азаренка започна в края на втората част, когато тя постепенно изпусна контрола върху развоя на срещата, а като капак на всичко се появиха и неприятни крампове в лявото бедро.

Постепенно схващанията в крака се усилваха и въпреки трикратната намеса на медицинския екип и неистовите опити на белоруската да се задържи на корта в крайна сметка болката победи и със сълзи на очи тя бе принудена да преглътне поражението и да се прости с амбициите си да продължи напред в турнира, като загубата й означаваше, че на полуфиналите ще играе Каролин Возняки.

Крайно класиране в групите:

"Кестенява" група

име п-з сетове
1. Серена Уилямс  3-0  6-1
2. Винъс Уилямс  1-2  4-5
3. Светлана Кузнецова  1-2  3-4
4. Елена Дементиева  1-2  2-5

 

"Бяла" група

име п-з сетове
1. Йелена Янкович  2-1  4-2
2. Каролин Возняки  2-1  4-4
3. Виктория Азаренка  1-2  4-4
4. Агниешка Радванска  1-0  1-2