Днес предстоят да се изиграят поредните срещи от заключителния супер турнир “Сони Ериксон Чемпиъншип” в Доха с общ награден фонд 4 550 000 долара.

След злощастно развилите се събития за поставената под номер 1 Динара Сафина (рускинята получи контузия в гърба), днес своя първи мач в надпреварата ще изиграе резервата Вера Звонарьова, която ще има не леката задача да се противопостави на отлично представилата се вчера Каролин Возняки.

Датчанката измъкна победата срещу Виктория Азаренка след драматичен тричасов трилър и голямата въпросителна днес е дали е успяла да се възстанови напълно и ще има ли болки в лявото бедро.

Веднага след приключване на тази среща на централния корт на “Халифа Интернешънъл Тенис Комплекс” ще излязат една срещу друга Серена Уилямс и Елена Дементиева, като балансът от досега изиграните двубои помежду им е 6:4 в полза на американката, но пък рускинята успя да надделее в последния им сблъсък в Торонто преди няколко месеца.

Третият мач за днес ще противопостави миналогодишната носителка на трофея Винъс Уилямс, на шампионката от Ролан Гарос Светлана Кузнецова, като и двете до момента нямат успех в катарската столица и ако искат да запазят поне теоретични шансове за продължаване на полуфиналите ще трябва да разчитат на чиста двусетова победа.

Програма за днeс:

18.00 часа (БГ):

Вера Звонарьова – Каролин Возняки

Около 20:00 часа

Серена Уилямс – Елена Дементиева

Веднага след това

Винъс Уилямс – Светлана Кузнецова