Шведският хокеист Никлас Линдстрьом влезе в историята на НХЛ, след като тази нощ стана първият европейски защитник достигнал 1000 точки в кариерата си в Лигата (гол плюс пас). Общо той е 8-ият от Стария континент с подобно постижение, но всички останали са били нападатели.

Той направи 2 асистенции при победата на своя Детройт над Лос Анжелис Кингс с 5:2 и вече има 229 гола и 771 голови паса в кариерата си. Той е 4-ият играч в историята на Ред Уингс постигнал подобно нещо след Горди Хоу, Стив Айзерман и Алекс Делвекио.

„Страхотно е, особено след като го направих у дома” сподели 39-годишният Линдстрьом, който в кариерата си 6 пъти е избиран за най-добър защитник в Лигата и от 1991 година неизменно носи екипа на Детройт.

Червените криле, които играха два последователни финала за купа „Стенли”, но загубиха през юни от Питсбърг, започнаха слабо сезона и в момента са с 3 победи и 3 загуби, но Линдстрьом се надява, че в края на сезона отново ще има поводи за радост.

По време на забележителната си кариера хокеистът има 1336 мача, като 4 пъти стана шампион на НХЛ, а от 2006 година е и капитан на отбора.