Седемкратният участник в Мача на Звездите в НБА Яо Минг е претърпял операция тази нощ, обявиха от Хюстън Рокетс. Баскетболистът счупи крак преди известно време и дори се заговори, че това застрашава кариерата му.

Китаецът получи контузията в началото на плейофите в двубой срещу Лейкърс и не игра в последните мачове от елиминациите. Първоначално се смяташе, че операцията може да се избегне, но след това се оказа, че травмата му е много по-сериозна и затова се наложи да легне под ножа.

Според лекарите всичко е преминало успешно, но той ще използва патерици поне 2 месеца. Според прогнозите Ракетите ще бъдат без основния си център през целия сезон 2009/2010, което ще бъде много сериозна загуба за отбора.

В кариерата си високият 229 сантиметра играч има средно по 19 точки и 9 борби на мач, но през последните години пропусна доста мачове поради травми. Все пак той взе участие в 77 двубоя от миналата година и помогна за победата над Портланд в 1-ия кръг на елиминациите, преди да се стигне до новата контузия.