Баскетболистите на Евроинс Черно море останаха в битката за титлата, след като днес победиха шампиона Лукойл Академик с 90:88 и намалиха пасива си във финалната серия на 1-2 победи. Мач №4 отново е във Варна утре, а това бе първа победа на състава над Студентите от 2005 година.

Атила Сантош изигра отличен мач и завърши с 27 точки, 14 борби, 2 асистенции и 1 чадър. На високо ниво бе и Александър Янев, който бе безпогрешен от зоната за 3 точки – 4 от 4 опита и завърши с 21 точки, 5 борби и 3 асистенции.

На Лукойл Академик не помогна и фантастичната игра на гардовете Уили Дийн и Лимайър Голдуайър. Те вкараха общо 13 тройки (7 Голдуайър и 6 Дийн) и завършиха съответно с 30 и 23 точки. Ристе Стефанов добави 13, а Тодор Стойков 10 за Студентите. Двубоят бе равностоен, като в последната четвърт домакините успяха да поведат с 84:73 и решиха, че са спечелили мача. Шампионите обаче не се предадоха и намалиха пасива си, като с невероятна тройка на Уили Дийн се приближиха до 88:89.

Юли Радионов пропусна един фаул за варненци няколко секунди преди сирената и това даде шанс на Лукойл да стигне дори до победата, но в последната атака Пламен Алексиев успя да избие топката и гостите не стигнаха до стрелба, губейки драматичния мач.