Президентът на Локомотив София Николай Гигов и изпълнителният директор Иво Тонев са посетили съблекалнята на отбора, за да вдигнат самочувствието на футболистите след двете поредни загуби от Локо Пловдив и Литекс, предаде Дарик.

„Вдигайте се, трябва да посрещнем достойно с трето място осемдесетгодишния юбилей на клуба”, горе-долу в този дух звучали думите на боса на „червено-черните”.

Локо Сф в люта битка с Черно море и Литекс за две евроквоти, като в момента миникласирането е Черно море – 44 точки, Локо Сф – 43 точки, Литекс – 42 точки. Ако в края на шампионата Локо Сф и Черно море завършат с равен брой точки, то моряците ще имат предимство (1:0, 2:3).

Ако Локо Сф и Литекс завършат с равен брой точки, „железничарите” ще имат предимство (1:0, 1:2). В случай че Литекс и Черно море завършат с равен брой точки, везните се накланят към ловчанлии (1:0, 0:0).

В случай че и трите отбра завършат с равен брой точки класирането между борещите се за Европа отбори би изглеждало така: Литекс – 7 точки, Локо Сф – 6 точки, Черно море – 4 точки.

Това миникласиране е единствено на базата на мачовете помежду им, което е първият показател в случай на равенство в класирането.