Мениджърът на Уест Хям Джанфранко Дзола опроверга слуховете, които се тиражират в Англия, че може да замени Луиш Фелипе Сколари на мениджърския пост на Челси. 42-годишният бивш нападател, който пое "чуковете" през септември миналата година след оставката на Алан Кърбишли, прекара цели седем години на "Стамфорд Бридж" като футболист.

Със "синята" фланелка италианецът отбеляза 59 гола в 229 мача, като спечели обичта на феновете на лондончани със сърцатата си игра.

"Във футбола никога не знаеш какво ще се случи в следващия момент. Аз обаче нямам желание да напусна Уест Хям в момента. Не всеки отбор би ми дал възможност да поработя и искам да се отплатя на клуба и феновете за вярата в мен. Не съм от тези хора, които оставят работата недовършена", коментира Дзола.

Любовта на феновете на Челси към италианеца е толкова голяма, че през 2003 година те го избраха за най-добрия футболист-чужденец в историята на клуба, а през ноември 2004 година той стана почетен член на Ордена на британската империя на специална церемония в Рим.

В негова чест Челси извади от употреба фланелката с №25, която никой друг футболист на тима няма да носи вече.