В лагера на Германия са отчаяни, защото Михаел Балак най-вероятно няма да играе в мача на откриването на световното първенство срещу Коста Рика утре. Капитанът на отбора е контузен и не участва в тренировки от началото на седмицата.

Вчера Балак започна заниманието заедно със съотборниците си. Той обаче отново почувства болки и трябваше да напусне заниманието. На практика Балак не взе участие в двустранната игра. Новото попълнение на Челси отново чувства болки в мускула на прасеца.

След като лекарите не успяха да излекуват Балак, той потърси помощ от друго място. Вестник "Билд" засече националът да излиза от къщата на Курт Швайнбергер с бутилка вода в ръка. Швайнбергер е известен като биоенергетик, който лекува с помощта на водата.

Швайнбергер вече е помагал на футболисти и на други известни личности. Той използва метода на лечение като превръща негативната енергия в позитивна чрез своята "чудодейна вода". Негови пациенти са били хора като Мохамед Али и Отмар Хицфелд.

Играчите на Вердер Бремен пък пият всеки път преди мач и на почивката от неговата вода. Преди време Торстен Фрингс също прибегна до услугите на Швайнбергер и се излекува много бързо от хронична контузия.