Американецът с най-голяма кариера в българското първенство – Дуейн Мортън се завърна в Левски и вече официално е играч клуба, съобщи bulgarianbasket.com. След като изкара два сезона в ботевградския Балкан, ветеранът отново ще играе при сините.

За последно Мортън бе в Левски през сезон 2005/06, когато имаше средно по 14.7 точки на мач. Той имаше договор с Балкан за още 1 година, но финансови проблеми в клуба го принуждават да търси друг вариант преди началото на новия сезон.

Той бе с основна заслуга ботевградчани да играят финал и по-късно да спечелят второ място в миналогодишните плейофи. Заради кризата обаче, отборът дори бе изваден от елитната баскетболна група и заменен от Сливен.

Мортън изигра цели 43 мача за Балкан и впечатли за пореден път със средно по 16.4 точки и 6.9 борби във всеки един от тях. 200-сантиметровото крило се е подвизавал в редица страни по време на дългата си кариера след които Израел, Англия, Япония, Доминиканската република, Франция и България, а има и мачове в НБА. Той е картотекиран и ще може да дебютира за тима още в неделя срещу Ямбол.