Шампионката от US Open Серина Уилямс обяви, че е пред подписването на договор за написване на мемоарна книга, съобщи сайтът racketi.com. Американската тенисистка ще получи един милион долара за своята първа самостоятелна биография. Сумата е предложена на водачката в световната ранглиста от William Morris Agency.

Оставало да се уточнят само детайлите за бъдещата творба за битието на Серина. С това се е заел нейният агент, който смята, че ще има подписан контракт до края на следващата седмица.

Ако сделката се осъществи, това ще бъде втората най-голяма сума, давана на спортист за биографична книга в Съединените щати. В края на август носителят на осем златни медала от олимпиадата в Пекин плувецът Майкъл Фелпс получи чек за 1,6 милиона долара за мемоарите си, които ще се наричат Built to Succeed.

В момента Серина, която в края на месеца ще навърши 27 години, е желан гост на Седмицата на модата в Ню Йорк. Припомняме, че тя вече има издадена биография, но за пътя си заедно с по-голямата й сестра Винъс Уилямс. Книгата излезе през 2005 година и се наричаше Serving from the Hip: 10 Rules for Living, Loving, and Winning.