Китайските фенове на баскетбола отново са оптимисти за представяне на тима на Олимпийските игри в Пекин, тъй като суперзвездата Яо Минг се завърна на игрището. Високият 229 см. гигант пропусна края на сезона и не бе играл 5 месеца, след като претърпя операция.

Вчера обаче той се появи в игра и реализира 11 точки при победата на отбора си над Сърбия с 96:72 в мач от турнира “Станкович Къп”. Той престоя на игрището едва 12 минути, тъй като все още не е в добра форма, но остави добри впечатления с представянето си.

Днес всички видяха неговата ефективност. Той отбеляза 11 точки за само 12 минути, така че едва ли има нужда да коментирам представянето му” каза литовският треньор на Китай Йонас Казлаускас.

След мача гигантът, който трябва да класира азиатците поне на 1/4финалите отказа да говори, като заяви, че баскетболистите имат забрана за това. “Той ще става още по-добър” изтъкна Ванг Жи Жи, който преди време носеше екипа на ЛА Клипърс, Далас и Маями.

Преминалият наскоро от Милуоки в Ню Джюрси И Янлиан завърши с 14 точки и 5 борби за успеха. До края на турнира китайците ще срещнат последователно Ангола и Русия.