Полузащитникът Георги Аврамов ще замени контузения Георги Какалов в състава на Ботев за гостуването на Беласица в мача от последния кръг на "А" група, съобщиха от треньорското ръководство на "канарчетата".

Халфът изтърпя наказанието си от два мача и ще бъде използван вместо нападателя, който обърна глезен в домакинския мач с Литекс.

Аут от състава на Ботев е и защитникът Величко Величков. Крауч, както е известен бранителят, също страда от травма в глезена и не успя да се възстанови за гостуването в Петрич.

Въпреки проблемите около състава Ботев ще играе за победа срещу Беласица. До десетина дни ще се реши съдбата на голмайстора Георги Христов.

Интерес към него проявяват няколко чуждестранни отбора, както и Левски.

Президентът на "жълто-черните" Димитър Христолов каза, че ще продаде своя футболист на този отбор, който предложи най-добра цена за него.

В случай че офертите не задоволят Димитър Христолов той ще остави играча в клуба и за следващия сезон.


Президентът на Марица Рангел Берберов, който държи половината от трансферните права на Георги Христов, добави, че сумата от 200 000 евро, фиксирана в договора на футболиста, е за започване на проговори за него. Това не е трансферна цена.

Ето групата на Ботев за мача: Арсов, Тошев, Й. Минев, Гаров, Попов, Божков, Харизанов, Алегре, Манчев, Аврамов, Г. Христов, Саидходжа, Василев, Мохамед, Кръстев, Витанов, Етов, Гаджалов.