Въпреки че в последните години записаха загуби на големи първенства, американците отново демонстрираха, че нямат равни на себе си, когато става дума за баскетбол. Българските фенове се увериха с очите си, след като станаха свидетели на страхотното шоу на AND 1 в зала “Универсиада” в София.

Мачът бе част от турнето на баскетболистите отвъд Океана, които спокойно могат да се нарекат наследници на великите Харлем Глоубтротърс, които положиха началото на тези шоу мачове. Групата на AND 1 съдържа най-добрите улични баскетболисти в Щатите, като досега тимът няма загуба извън Америка.

Естествено нещата не се промениха и този път, след като Хот Соус, Бейби Шак, 8-ото чудо и компания биха нашите момчета с 81:56. Те показаха страхотни отигравания, забивки и накараха българите да изглеждат доста непохватни.

Треньор на домакините бе Константин Папазов, а най-известното име от тях бе Симеон Найденов, който също показа качествата си. В края на двубоя реферът Георги Младенов също се включи, като открадна топката от американците и отбеляза за радост на зрителите.