Челси ще привлече перуанския нападател на германския Байерн Клаудио Писаро като свободен агент, след като договора му с баварския гранд изтича в края на месеца, твърди вестник "Дъ Таймс".

Към Писаро интерес проявяваха шотландския Рейнджърс и италианския Ювентус, които бяха отправили конкретни оферти.

Перуанецът бе изразил желание да се присъедини към италианския тим, но напускането на досегашния треньор Дидие Дешан е променило желанието му.

Напускането на Писаро е част от чистката в Байер, за която президента на клуба Франц Бекенбауер намекна преди 2 месеца. Той има 229 мача за баварците, в които е отбелязал 97 гола.

Същевременно изглежда, че в обратната посока ще поеме защитникът на сините  Халид Буларуз. Холандецът дойде миналато лято от Хамбургер, но не успя да се наложи в отбора и направи някои решителни грешки.

Същевременно бразилският защитник Алекс, който е собственост на Челси, но миналия сезон игра под наем в ПСВ, е получил работна виза за Англия и ще се присъедини към отбора.

Вероятно това окончателно е накарало Моуриньо да се откаже от Буларуз. Според Дейли Мейл той ще премине в Байерн Мюнхен, а цената му ще е 3.5 млн лири.