Рома – Верона, мач от 2-рия кръг на Серия А. Стадион "Олимпико", Рим, 19:00 часа българско време. Съдия: Пиеро Джакомели (Триест)

Рома започна първенството с победа за първи път от 2007-ма година насам и сега ще иска да затвърди добрите впечатления, които остави, с успех над Верона. Гостите от града на Ромео и Жулиета обаче в никакъв случай не са слаб противник и го доказаха в първия кръг, когато спечелиха с 2:1 срещу Милан. Ако Руди Гарсия и неговите момчета подценят днешния си съперник, те може да последват съдбата на "росонерите".


РОМА

Групата за мача: Де Санктис, Лобонц, Скорупски, Бенатиа, Бурдисо, Кастан, Романьоли, Балдзарети, Додо, Майкон, Торосидис, Брадли, Де Роси, Маркиньо, Строотман, Тадеи, Пянич, Флоренци, Ляич, Жервиньо, Капрари, Тоти, Бориело

Контузени: Дестро, Йедвай

Наказани: Няма

Вероятен състав: Де Санктис, Бенатиа, Кастан, Майкон, Балдзарети, Де Роси, Строотман, Пянич, Флоренци, Тоти, Бориело


ВЕРОНА

Групата за мача: Рафаел, Николас, Михайлов, Бианкети, Морас, Гонсалес, Майета, Качаторе, Донати, Ланер, Жоржиньо, Ромуло, Халфредсон, Чириляно, Мартиньо, Сала, Янкович, Гомес, Лонго, Кача, Тони

Контузени: Агостини, Рагатцу, Албертаци

Наказани: Няма

Вероятен състав: Рафаел, Майета, Морас, Ромуло, Качаторе, Донати, Жоржиньо, Халфредсон, Мартиньо, Янкович, Тони


Прогноза на Gol.bg:

Както и в първия кръг, аут от състава на "джалоросите" поради контузии са Матиа Дестро и Тин Йедвай. В групата за срещата с "джалоблу" обаче е Кевин Строотман, за когото се очаква да направи официалния си дебют с фланелката на "вълците".

Новите попълнения Жервиньо и Адем Ляич пък най-вероятно ще останат на резервната скамейка и има шанс да се включат в игра през второто полувреме. Всъщност африканецът вече официално дебютира за римляните в двубоя с Ливорно, но според треньора Гарсия той и юношата на Партизан още не са готови да изиграят пълни деветдесет минути.

Основното оръжие за наставника на Верона Андреа Мандорлини би трябвало отново да бъде Лука Тони. В двата официални мача от началото на сезона завърналият се в Серия А отбор има две победи и три попадения – всичките отбелязани от опитния централен нападател.

Що се отнася до българския национал Николай Михайлов, по всичко личи, че той пак ще гледа срещата на своя тим от пейката. Гостите може би се надяват на втора поредна победа, с която да се утвърдят като хита на италианския елит, обаче реалистичната цел трябва да бъде точката. Точка, която Рома едва ли ще подари.  

Резултат: Рома – Верона 2:1