Спортист №1 на България за 2012 година Кубрат Пулев е един от най-популярните и известни боксьори в света.

Кобрата бързо успя да си спечели уважението на най-добрите в този спорт и уверено върви към световната титла при свръхтежките.

Европейски шампион, носител на Интерконтиненталната титла и титлата на Европейския боксов съюз, Кубрат е пример за много хора как упоритите тренировки водят към успех. 

Ето още какви интересни неща сподели Кобрата:

- Кубрат, когато си на ринга си изпълнен с увереност и самочувствие. Винаги ли си бил такъв или това е черта, която си изградил с времето?

- Не винаги съм бил такъв. Всеки спортист минава през моменти на спортна треска и несигурност. С времето и опита тези неща се преодоляват, вече 20 години съм по световните рингове и това помага. Необходимо е време, здрава психика и работа върху собствената ти личност.

- Изпитвал ли си някога съмнение, неувереност или страх, когато става въпрос за твоята кариера?

- Човек никога не трябва да губи надежда и аз се водя от това. Старая се да парирам съмненията с оптимизъм и вяра.

- Страхуваш ли се от нещо? В живота, в спорта?

- Сигурно се страхувам от нещо, но в момента не мога да кажа. Сигурно има нещо, което би ме притеснило, нормално е, и аз съм човек.

- Колко важна за теб е тренировката?

- Тренировката е най-важна. Когато си добре подготвен всички усещат увереността ти на ринга. Така се развиват спокойствие и хладнокръвност. Добрата подготовка ми помага да вярвам в собствените си сили, защото зная на какво съм способен.

- Коя е най-странната случка в професионалния ти живот? Нещо неочаквано?

- Много относителен въпрос, не зная какво да кажа.

- Правиш ли нещо специално, някакъв ритуал преди да излезеш на ринга? - Не, нямам такива ритуали. Старая се да съм обграден от брат ми и близки приятели, които ми дават голяма сила и енергия. Те създават необходимото настроение, смеем се преди мач и коментираме противника. Това е важно за мен и им благодаря за подкрепата.

- От всички качества, които са необходими на един човек, за да стане шампион – отдаденост, упорита работа, вяра, увереност – кое за теб е най-значимо? - Най-значимо е човек да вярва и да има желание. Другото идва от само себе си.

- До колко е важна за теб психическата издръжливост?

- Психиката, особено в боен спорт, какъвто е бокса, е много важна. Постоянно си подложен на здрав психически тест. Ако се провалиш на него, каквото и да си тренирал в залата, каквото и да си направил, няма да можеш да го покажеш. Важно е всеки човек, независимо дали е спортист или не, да работи върху себе си, да се самоосъзнае, да знае къде е и какво прави. Човек може всичко, стига да го пожелае.

- Има ли нещо в живота ти, по отношение на което не си така твърд? Плачеш ли на драматични филми? - Има моменти, в които не съм твърд. Когато изпитам съжаление към някого, тогава доста се огъвам и проявявам съжалителни чувства. Това идва от характера ми. На моменти си мисля, че съм прекалено добър.

- Кое би определил като най-важното събитие в твоята кариера? - Най-важното събитие до сега за мен е моментът, когато взех Европейския колан в тежка категория. Когато го защитих, също. Сега отново предстои едно изключително важно за мен събитие – изправянето ми срещу Тони Томпсън, един от най-добрите боксьори в света.

- Твоят спорт ли е най-трудният в света?

- Всеки един спорт е труден, особено бойните. Боксът е наистина най-трудният, но доставя голямо удоволствие, когато го усвоиш.

- Какви са най-тежките тренировки, които трябва да направиш, за да се подготвиш за състезание?

-Това е спорт, който изисква и изразходва много физическа сила. Също така трябват непрекъсната отдаденост и готовност да правиш жертви.

- Предполагам кожата ти понася много стрес от всички тези тренировки. Изпотяването, прахта и нараняванията не си пасват добре с чувствителната кожа. В тази връзка от Gillette представиха новата Gillette® Fusion® ProGlideTM Silver Touch, която е една от най-добре продаваните самобръсначки в света. Тя е отлична за мъже с чувствителна кожа. Дерматологично тествата й система за бръснене представя значителен напредък в комфорта по време на бръснене и ти дава нежен ефект дори при чувствителна кожа. Ще я пробваш ли?

- Да, много харесвам и използвам Gillette. Сигурен съм, че новият им продукт ще ми помогне за раздразненията на чувствителната ми кожа.