Ръководството на Рома очакваше Масимилиано Алегри да бъде освободен от Милан, но това не се случи и Вълците изгубиха първата си опция за треньор за новия сезон. Римляните очакваха решението на Алегри дали ще приеме договора, който му предложиха, но Макс остава в Милано.

Шефовете на Рома веднага са се обадили на Лоран Блан, твърди "Гадзета дело спорт". Французинът е свободен агент и познава добра италианския футбол, защото игра в Наполи и Интер преди време. Блан бе вариант за Вълците и след уволнението на Зденек Земан, а сега отново е в челото на списъка.

Ръководството на Рома възнамерява да назначи с Блан и бившия играч на отбора Венсан Кандела. Той е световен шампион с Франция от 1998 г. и обича много Рома. Кандела все още живее в Рим и може да помогне много на Блан.

Другите варианти за Рома са Руди Гарсия, който преди време изведе Лил до шампионската титла на Франция. Марсело Биелса и Франк Рийкард също са спрягани за поста на "Олимпико".

Тайната мечта на феновете пък е Лучано Спалети да се завърне в клуба, но това е малко вероятно. Треньорът на Зенит едва ли ще приеме подобна оферта.