Светлана Кузнецова, която спечели "Ролан Гарос" през 2009-та година, се класира за четвъртфиналите на тазгодишната надпревара след успех с 6:4, 4:6, 6:3 над поставената под номер 8 в схемата Анжелик Кербер.

На четвъртфиналите рускинята ще срещне победителката от двубоя между Серина Уилямс (САЩ) и Роберта Винчи (Италия). Мачът между американката и италианката започна веднага след срещата на Кузнецова и Кербер.

Състезателката от Русия започна сблъсъка си с представителката от Германия добре, като в първите шест гейма на два пъти имаше възможности за пробив, но не ги оползотвори. Вместо това в седмия гейм пробив направи Кербер, но веднага след това Кузнецова поправи грешката си и изравни – 4:4.

До края на сета рускинята показа по-здрави нерви и в крайна сметка го спечели с 6:4. И във втория сет 39-тата в световната ранглиста за жени започна отлично и поведе с 2:0, обаче Кербер успя да изравни, поведе и вземе сета с 6:4. Позициите на Кузнецова се разклатиха и в началото на третия сет, понеже допусна пробив, но тенисистката от Германия позволи обрат и загуби сета и мача.

Междувременно 5-тият в световната ранглиста при мъжете Давид Ферер също продължава участието си на кортовете в Париж, като на четвъртфиналите ще се изправи срещу някого измежду своите сънародници Томи Робредо и Николас Алмагро.

Поставеният под номер 4 в схемата испанец отнесе южноафриканеца Кевин Андерсън в три сета – 6:3, 6:1, 6:1. Още в първия сет Ферер демонстрира висока класа, а поставеният под номер 23 в схемата се затрудняваше, допускайки пробив във втория гейм. Във втория и в третия сет полуфиналистът от миналата година обаче не остави почти никакви съмнения в превъзходството си, възползвайки се и от множеството грешки на своя противник.