Ювентус победи Интер с 2:1 в голямото дерби от 30-тия кръг на Серия А, а Фабио Куалиарела се превърна в герой за своя отбор, след като отбеляза първото попадение в мача и подаде за второто, дело на Алесандро Матри.

Още в 3-тата минута 30-годишният футболист опъна мрежата зад Самир Ханданович с изумителен далечен удар. В 60-тата пък Куалиарела не позволи топката да излезе в аут и пусна чудесен пас към Матри, който се разписа.

"Вкарах гола по инстинкт. Видях, че пред мен има пространство и се прицелих. След като отбелязах, изтичах до скамейката, за да прегърна Анелка. Добре е да помним онези, които седят на пейката, защото те работят не по-малко усърдно", каза Куалиарела, цитиран от сайта "Футбол Италия".

"Вече две години нашият треньор ротира нападателите, така че всички ние сме спокойни и знаем, че ще получим шанс за изява. Никой тук не се сърди, когато не играе. Важното е да си готов, когато отборът има нужда от теб", категоричен беше опитният състезател.

"Уважаваме Байерн, но не се страхуваме. Отиваме в Мюнхен с намерението да наложим своя стил на игра. Все още обаче нямаме идея кой ще бъде титуляр в Германия. Треньорът споделя решението си непосредствено преди самата среща", допълни Куалиарела.


INT 0-1 JUV (Quagliarella) 30.03.2013 ourmatch.net by ourmatch