Синът на легендарния либерийски нападател Джордж Уеа ще премине пробен период в Челси, пише "Talksport".

Уеа бе един от най-големите футболисти на "черния континент" преди около две десетилетия. Той носеше екипа и на Челси, след като подписа с лондончани през 2000 година.

13-годишният му син Тими ще се опита да последва стъпките на баща си и със сигурност иска някой ден да заиграе в лондонския клуб.

"Той е талантлив. Аз го доведох в Челси само за проби и за едно различно преживяване. Ние просто искаме да му дадем възможност да се наслади на своята страст футбола", заяви Джордж Уеа.

"Koгато напуснах "Стамфорд Бридж", аз запазих връзките си с клуба, и когато моят син пожела да играе в Англия, тогава първият човек на когото се обадих бе Гари Стекър, който ми е като баща".

"Тимъти вече започна да тренира и е много щастлив, след като Гари ни помогна".

Желанието на Уеа-младши е да изгради своя собствена кариера, а не да разчита на името, на баща си, "Баща ми е един от най-великите играчи и искам да следвам стъпките му", каза малчуганът.

"Но също така искам да изградя и свое собствено име във футбола. Искам да бъда Тимъти Уеа, да бъда себе си, а освен това да играя моята си игра и да следвам стъпките на татко, както правя и в момента"

Уеа, който игра в Монако, ПСЖ, Манчестър Сити и още редица отбори, бе избран за най-добрия африкански футболист на века през 1995 година.