Легендата на Левски Павел Панов е на мнение, че наставникът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов няма да изпита никакви сантименти в сблъсъка със "сините" в събота.

"Интригата между те­зи два отбора винаги е доста голяма. Така е и то­зи път. Безспорно в Плов­див ще бъде интересно. Ботев и Левски са си пос­тавили високи цели и ще направят всичко, за да ги постигнат", започна Панов пред вестник "Тема спорт".

"През зимната пауза и двата клуба дадо­ха сериозна заявка за мес­тата, които гонят със селекцията и подготовки­те, които направиха. Трудно мога да предвидя крайния изход, но съм убе­ден, че нито на домакини­те, нито на гостите ще им бъде лесно да стигнат до успеха."

"Когато бях треньор на Ботев, в Плов­див побеждавахме Левски. Лошото бе, че пък губехме гостуванията си в София. Двете години, когато бях треньор на Ботев, побе­дите над столичните грандове ни помогнаха да достигнем два пъти до трето място, а и до финал за купата."

"Но при мен сантиментите нямаха нищо общо с работата, която вършех. На първо място за мен бе Ботев да побежда­ва, независимо срещу кого играе. И когато печелехме срещу Левски, съм бил мно­го радостен."

"Убеден съм, че и със Стоилов е така. Той винаги се стреми да си изпълнява задължения­та както трябва като професионалист. Това, че е постигнал успехи с Левс­ки, няма да му повлияе по никакъв начин. Сега столи­чани си имат друг трень­ор, който Мъри ще тряб­ва да победи."

"Той ще даде максимума от себе си, за да го постигне въпреки привързаността си към Левски. Абсолютно Стои­лов няма да изпитва ни­какви сантименти, за да вземе трите точки."

"И до­като бях футболист, и след това като треньор беше така. Пораженията от Ботев се помнят. Бо­леше, когато падахме от тях и ЦСКА. В Пловдив ви­наги е имало качествени футболисти, в Левски пък да не говорим. Трибуните бяха пълни за всеки мач."

"Сега очаквам, че пак ще е така. Публиките на Ботев и Левски са доказали, че са страхотни. Сегашните състави на двата отбора са много силни и имат ка­чествени изпълнители."

"Иван Цветков, Минев и Огнянов са се по­казали като професиона­листи. Цветков се представяше не лошо на "Герена", но спортно-техничес­кото ръководство реши да го освободи. Нормално е сега той да иска да се по­каже в най-добрата си светлина."

"Борбата с Лудогорец ще е много трудна за Левски. Така че победа в Пловдив, както и всеки един успех до края, ще доближи отбора до първо­то място."

"Тимът на Илиан Илиев трябва да върви добре до прекия двубой с разградчани на "Герена" и тогава да се реши всичко. Ако се играе коректно и честно, интригата ще се запази до последно", завърши Панов.