Кристиан Панучи заяви в интервю за "Кориере дело Спорт", че от Рома са му се обадили, за да го попитат дали е готов да се върне в клуба. Помощникът на Фабио Капело в руския национален отбор обаче не е получил конкретно предложение да поеме "вълците".

След напускането на Зденек Земан името на бившия бранител беше едно от първите, които изникнаха в италианските медии във връзка с треньорския пост при "джалоросите". С екипа на римляните Панучи е участвал в 229 шампионатни срещи.

"За мен би било удоволствие да водя Рома. Прекарах страхотни години на тренировъчната база Тригория, така че не се страхувам от предизвикателството. Да бъда треньор на Рома – тази идея ме вдъхновява", каза 39-годишният специалист.

"Опитът, който ми дава работата с Капело, най-добрия треньор в света, струва много повече от каквито и да било треньорски приключения. Капело ме учи на толкова много неща и аз съм щастлив в Русия", допълни Панучи.

"Ако получа конкретно предложение от Рома, може би ще променя мнението си, но засега оставам тук", завърши бившият защитник на Милан, Реал Мадрид и Интер.