Италианският шампион Ювентус готви оферта от 7 милиона евро за една от големите звезди на Атлетик Билбао Фернандо Йоренте, твърди електронното издание "Fichajes.net".

Според последни информации торинци са били готови с предложение от 4 милиона евро за испанеца, но треньорът на отбора Антонио Конте е решил да завиши малко офертата.

Йоренте може да напусне Атлетик Билбао през януари, тъй като през лятото неговият договор изтича и тогава той става свободен агент, и ще може да премине без пари във всеки един отбор.

Той отдавна е апетитна хапка за големите европейски отбори и името му през последните месеци бе свързвано с доста клубове, сред които и Ливърпул.

Торинци от своя страна усилено търсят класен голмайстор, който да помогне на отбора да постигне сериозни успехи през настоящата кампания.

Йоренте ще бъде перфектен вариант за тима, тъй като притежава нужната класа и освен това може да премине в редиците на клуба срещу сравнително ниска трансферна сума.

Предстои обаче да се види, дали от Атлетик Билбао ще се съгласят да продадат нападателя през зимния трансферен прозорец. 

От началото на сезона Йоренте има само 10 мача и 1 попадение за отбора си, като е изиграл два 360 игрови минути в Примера дивисион.