Интер – Верона, двубой от турнира за Купата на Италия. Стадион "Джузепе Меаца", град Милано, 22:00 часа българско време

Интер започва участието си в турнира за Купата на Италия с домакинство на един от водещите отбори в Серия Б Верона. Тимът, за който играе Валери Божинов, вече елиминира два елитни състава – Дженоа и Палермо, а "нерадзурите" ще трябва да внимават, за да не се превърнат в поредната жертва на Андреа Мандорлини и неговите момчетата.

ИНТЕР

Групата за мача: Кастелаци, Белец, Ди Дженаро, Силвестре, Ранокия, Самуел, Киву, Мбайе, Жуан, Джонатан, Нагатомо, Перейра, Санети, Гуарин, Марига, Гаргано, Дънкан, Алварес, Паласио, Касано, Милито, Беса, Ливая

Контузени: Станкович, Оби, Мудингай

Наказани: Няма

Вероятен състав: Кастелаци, Силвестре, Киву, Жуан, Джонатан, Нагатомо, Санети, Марига, Гуарин, Касано, Паласио

ВЕРОНА

Групата за мача: Рафаел, Берарди, Николас, Чекарели, Морас, Майета, Албертаци, Абате, Хюстън, Креспо, Жоржиньо, Халфредсон, Бачинович, Овусу Анса, Калвети, Гроси, Кароца, Кача, Коко, Гомес Талеб, Божинов

Контузени: Мартиньо, Ланер, Пулиезе, Ривас, Фатич

Наказани: Качаторе

Вероятен състав: Рафаел, Майета, Албертаци, Морас, Абате, Жоржиньо, Халфредсон, Гроси, Гомес Талеб, Божинов, Кача

Прогноза на Gol.bg:

За срещата с Верона наставникът на Интер Андреа Страмачони обяви група от 23-ма състезатели. Трябва да се отбележи, че в състава на "нерадзурите" се завръща Кристиан Киву. Румънецът може да запише своя втори официален мач през този сезон.

Сред избраниците на Страмачони е и 19-годишният Даниел Беса. Роденият в Сао Пауло футболист може да направи своя дебют за представителната формация на миланския клуб.

Що се отнася до Верона, има голяма вероятност Божинов да излезе като титуляр на "Джузепе Меаца". Нападателят пази добри спомени от сблъсъците си с Интер, като се е разписвал във вратата на "нерадзурите" с екипите на Лече и Парма.

Днес обаче Божинов и неговите съотборници имат изключително трудна задача. Купата на Италия едва ли е основен приоритет за двата отбора, но все пак класата на тима от Милано почти сигурно ще си каже думата.

Резултат: Интер – Верона 1:0