Уейн Руни се превърна в най-резултатният играч в историята на Манчестър Юнайтед в градското дерби. Нападателят наниза два гола за побезата 3:2 срещу Манчестър Сити на "Етихад". С това той вече има 10 попадения във всички турнири във вратата на Сити в кариерата си на "Олд Трафорд".

Руни изпревари легендата на Червените дяволи Боби Чарлтън, който има 9 гола срещу местния съперник. Уейн се изравни с Франи Лий и Джо Хейс от Ман Сити, които също имат по 10 попадения в дербито на Манчестър.

"Много съм щастлив. Днес е фантастичен ден за нас. Да дръпнем с шест точки и да бием най-сериозния си съперник за титлата е отлично. Особено след това, което се случи миналата година. Тогава загубихме два пъти и сега сме доволни, че спечелихме. Знаем какво означава това за феновете и наистина сме много доволни", заяви Руни.

Освен всичко друго с двете попадения днес Руни събра общо 150 гола във Висшата лига в кариерата си. Той е едва шестият играч постигнал подобно нещо. Преди него тази кота стигнаха само Алън Шиърър, Анди Коул, Роби Фаулър, Тиери Анри и Франк Лампард.

"Страхотно е да постигна подобно нещо. Но няма значение дали съперника е Сити или някой друг винаги е удоволствие да бележиш за Манчестър Юнайтед. Днес наистина е отличен ден за нас, защото Сити има отличен рекорд у дома и чувството е прекрасно", добани Руни.

От шестимата Руни е най-младият. В момента той е на 27 години и 46 дни. Тиери Анри досега беше най-младият с такова постижение със своите 28 години и 150 дни.

Руни изостава на два гола зад Франк Лампард и скоро може да е на петото място във вечната ранглиста. Четвъртият Фаулър има 163 гола,  Анри е със 175. Анди Коул има 189, а Алън Шиърър изжлежда почти недостижим със своите 260 гола.