След повече от година и половина отсъствие Серия А се завръща в българския телевизионен ефир. ТВ 7 и ВВТ обявиха, че са купили правата и започват излъчването на калчото още от утре.

Първият мач, който телевизията ще излъчи е дербито между Милан и Ювентус. Може да го гледате в неделя от 21,45 ч. по ТВ7.

В понеделник и вторник тифозите може да се насладят на още два мача по ВВТ. Първо Парма - Интер, а после Лацио - Удинезе.

Според медията се предвижда да се излъчват четири мача седмично - 1 по ТВ 7 и три по ВВТ. Освен това двете телевизии имат правата и за мачовете от Купата на Италия и Серия В. До края на сезона зрителите ще станат свидетели на над 100 мача на топотборите в Италия.

„Излъчването на три мача в ефира на BBT е добро начало за цялостния рестарт на телевизията, който ще се случи в началото на март догодина. Цялата спортна програма на италианското Калчо ще бъде подготвена от чудесния ни спортен екип, начело с Миляна Велева,” коментира Николай Бареков, изпълнителен директор на BBT.