Крайно емоционална се очертава да бъде днешната програма от тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк с общ награден фонд 25 000 000 долара.

След 12 години в професионалния тенис, 31 август може да се окаже последният състезателен ден в забележителната кариера на бившия номер 1 и шампион от 2003 година Анди Родик, който се изправя тази нощ срещу австралиеца Бърнард Томич.

Организаторите естествено са отредили подобаващо място и време на този сблъсък и Анди ще излезе на “Артър Аш Стейдиъм” в първия двубой от “вечерната” сесия, като преди това публиката ще “подгреят” Мария Шарапова и Мелъри Бърдет.

Освен тези две вълнуващи срещи приятелите на аристократичната игра ще имат възможността да се насладят на изявите на действащия шампион при мъжете Новак Джокович, който ще се опита успешно да продължи защитата на титлата си срещу Руджерио Дутра Силва, а разбира се ще отдадем дължимото и на шампионката Саманта Стоусър, която се изправя срещу Варвара Лепченко.

Последният мач на централния корт във Флашинг Медоус противопоставя световната номер 1 Виктория Азаренка на 28-та в схемата Дзе Джън, като тук на пръв поглед поне блондинката от Минск не би трябвало да има каквито и да е проблеми.

По останалите кортове два сблъсъка заслужават по-особено внимание и това са двубоите на Хуан Мартин Дел Потро с младата американска надежда Райън Харисън, както и този между 14-ия в схемата Александър Дългополов и коравия кипърец Маркос Багдатис.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Артър Аш Стейдиъм час Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Саманта Стоусър 18.00 ч. На Ли
  Варвара Лепченко   Лаура Робсън
не преди Новак Джокович следва Хуан Мартин Дел Потро
20.00 ч. Р. Дутра Силва   Райън Харисън
следва Мария Шарапова следва Ярко Ниеминен 
  Мелъри Бърдет   Джон Иснър
2.00 ч. Анди Родик не преди С.Уилямс/В.Уилямс
  Бърнард Томич 22.30ч. Младенович/Игнашик
следва Вика Азаренка час Корт № 17
  Дзе Джън не преди Ал. Дългополов
    21.00 ч. Маркос Багдатис