5-кратният носител на трофея Роджър Федерер без каквито и да е проблеми се класира за третия кръг в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

След експресната си победа на старта на кампанията срещу Доналд Янг, тази нощ швейцарецът бе дори още по-категоричен в изявите си, отстранявайки германеца Бьорн Фау с 6/2, 6/3, 6/2 след само час и половина игра.

Маестрото изигра един страхотен двубой, в който за пореден път очарова с лекотата и финеса щастливците на “Артър Аш Стейдиъм”, поднесе ни още една доза от магическия си тенис и напълно заслужено продължава похода си към рекордна шеста титла от надпреварата.

В опит да се класира за осминафиналите Роджър Федерер ще се изправи срещу испанеца Фернандо Вердаско, който пък отстрани трудно сънародника си Алберт Рамос със 7/6, 5/7, 7/6, 6/4.

Тропическата буря “Айзък” постепенно утихва над Щатите, но не и бурята от изненади, която се сипе над националния тенис комплекс “Били Джийн Кинг”, като поредната й “жертва” стана поставеният под номер 5 в основната схема при мъжете – Жо-Вилфред Цонга.

На “Луис Армстронг Стейдиъм” 52-ят в световната ранглиста Мартин Клижан от Словакия изхвърли от надпреварата соченият за абсолютен фаворит в двубоя французин, побеждавайки го с 6/4, 1/6, 6/1, 6/3.

Словакът изигра мачът на живота си (изключваме втория сет, разбира се), като демонстрира стабилна игра от дъното на корта и великолепно придвижване по корта, устоя на бомбените удари на “Мохамед Али” и за първи път в своята кариера достигна до третия кръг на турнира.

Следващият съперник на Мартин Клижан ще бъде победителят от сблъсъка между Жерами Шарди и Матю Ебдън, които играят в момента.

Още резултати:

II кръг          
 /мъже/:          
           
Марди Фиш 4 6 6 6  6
Николай Давиденко 6 7 2 1  2
           
Николас Алмагро 6 5 5 6  6
Филип Пецшнер 3 7 7 4  4
           
Милош Раонич 7 6 7    
Пол-Анри Матьо 5 4 6    
           
Томаш Бердих 6 6 6    
Юрген Цоп 1 4 2    
           
Сам Куери 6 6 6    
Р. Рамирес Идалго 3 4 3