Изключително интригуваща се очертава да бъде днешната програма от Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк, като за всички приятели на българския тенис разбира се основен акцент ще е сблъсъкът на Цвети Пиронкова срещу Аюми Морита.

Нашата най-добра тенисистка започна великолепно осмата си поредна кампания в Голямата ябълка, отстранявайки в първия кръг италианката Камила Джорджи с 2:0 сета, като днес Цвети ще се опита за първи път в своята кариера да попадне в третия кръг на надпреварата.

Аюми Морита заема към момента едва 95-то място в световната ранглиста, успя в първия кръг да отстрани румънката Моника Никулеску с 6/3, 6/3, но от досега изиграните два официални мача срещу нашата състезателка има две загуби.

Това естествено прави Пиронкова фаворитка в предстоящия двубой, който се очаква да започне не преди 19.30 часа българско време и за щастие ще е на телевизионния корт № 11.

Освен двубоят на българката с интерес ще следим днес и изявите на супер фаворитите за титлата при мъжете и дамите, като Серена Уиламс се изправя срещу Мария Хосе Мартинес Санчес, а световният номер 1 Роджър Федерер ще има за противник германеца Бьорн Фау.

Тези мачове за на най-големия тенис корт в света – “Артър Аш Стейдиъм”, като организаторите са запазили като десерт във “вечерната” сесия крайно любопитният сблъсък между Винъс Уилямс и Анжелик Кербер.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Артър Аш Стейдиъм час Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Ана Иванович 18.00 ч. Мария Кириленко
  София Арвидсон   Грета Арн
не преди Марди Фиш следва Жо-Вилфред Цонга
20.00 ч. Николай Давиденко   Мартин Клижан
следва Серена Уилямс следва Слоън Стивънс
  М.Х.Мартинес Санчес   Татяна Малек
2.00 ч. Роджър Федерер не преди Марсел Гренолерс
  Бьорн Фау 00.00 ч. Джеймс Блейк
следва Винъс Уилямс час Корт № 11
  Анжелик Кербер не преди Цвети Пиронкова
    19.30 ч. Аюми Морита