Соченият за фаворит за титлата и поставен под номер 3 в основната схема Анди Мъри постигна втората си победа в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

Британецът, който само преди месец завоюва най-голямото си отличие до момента – златния олимпийски медал от Игрите в Лондон, показа днес, че вече напълно се е настроил към играта на твърда настилка и не остави никакви шансове на хърватина Иван Додиг за крайното 6/2, 6/1, 6/3.

“Шотландския боец” започна двубоя на високи обороти, като в първия сет реализира две от четирите си възможности за пробив, допусна само една единствена критична ситуация в собствените си сервис геймове, но до пробив Додиг така и не стигна.

Във втората част Мъри бе дори още по-убедителен – играта му спореше, допусна само 5 непредизвикани грешки и след убедителното 6/1 направи мача просто протоколен, като си позволи в заключителния трети сет даже да посвали темпото и да съхрани доста от физическите си сили.

Така в третия кръг Анди Мъри ще се изправи срещу победителя от изцяло испанския сблъсък между Пабло Андухар и поставения под номер 30 в основната схема Фелисиано Лопес.

С победа тази нощ се поздрави и шампионът от 2009 година тук Хуан Мартин Дел Потро, който преодоля с 3:0 сета французина Флоран Сера, в отделните части 6/4, 7/6, 6/4 и във втория кръг ще се изправи срещу младата надежда на домакините Райън Харисън.

Резултати:

I кръг          
 /мъже/:          
           
Джон Иснър 6 7 5 7  
Ксавие Малис 3 6 7 6  
           
Давид Ферер 6 6 7    
Кевин Андерсън 4 2 6    
           
Янко Типсаревич 4 3 6 6  6
Гийом Руфен 6 6 2 3  2
           
Ернест Гулбис 3 4 6 7  6
Томи Хаас 6 6 4 5  3
           
Лейтън Хюит 4 6 6 6  
Тобиас Камке 6 2 1 4