Откритото първенство на САЩ по тенис постепенно набира скорост, като днес предстоят да се изиграят последните двубои от първия кръг, както и някои срещи от втория кръг на надпреварата.

След великолепната победа снощи на Цветана Пиронкова, днес ще стискаме палци и на най-добрия ни тенисист при мъжете Григор Димитров, който открива тазгодишната си кампания на Флашинг Медоус с двубой срещу французина Беноа Пер.

Двамата имат изигран един единствен официален мач по между си, но той е бил на турнир от ниво “Чалънджър” през 2008 година в Холандия, когато до успеха с 6/3, 6/4 стига Пер.

Водещите букмейкъри вече дадоха предпочитанията си за нашия състезател, като ставките за победа на Григор са около 1.35 – 1.40. Двубоят е втори от програмата на корт № 8 и се очаква да започне около 19.30 часа българско време, като за съжаление няма да може да се наблюдава на живо.

Въпреки това обаче ще имаме възможността да се насладим на изявите на някои от фаворитите за титлата, както при мъжете, така и при дамите, като шоуто на “Артър Аш Стейдиъм” ще открият световната номер 1 Вика Азаренка и белгийката Кирстен Флипкенс.

Във “вечерната” сесия са предвидени мачовете на Мария Шарапова срещу Лурдес Домингес Лино и на Анди Мъри срещу Иван Додиг, докато на “Луис Армстронг стейдиъм” буди интерес сблъсъкът между Давид Ферер и Кевин Андерсън.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Артър Аш Стейдиъм час Луис Армстронг Стейдиъм
18.00 ч. Вика Азаренка 18.00 ч. Кевин Андерсън
  Кирстен Флипкенс   Давид Ферер
не преди Джон Иснър следва Петра Квитова
20.00 ч. Ксавие Малис   Ализе Корне
следва Ким Клайстерс следва Хуан Мартин Дел Потро
  Лаура Робсън   Флоран Сера
2.00 ч. Мария Шарапова не преди Саманта Стоусър
  Л. Домингес Лино  22.30 ч. Елена Галовиц
следва Анди Мъри час Корт № 8
  Иван Додиг не преди Григор Димитров
    19.30 ч. Беноа Пер