Трикратната носителка на трофея и миналогодишна финалистка Серена Уилямс стартира успешно кампанията си на Откритото първенство на САЩ по тенис в Ню Йорк.

В среща от първия кръг на надпреварата американката без никакви затруднения отстрани сънародничката си Коко Вандевеге, като само за 55 минути игра стигна до победното 6/1, 6/1.

Серена изцяло контролираше събитията на “Артър Аш Стейдиъм”, нито за миг не допусна съмнение в тоталното си превъзходство и успя да приключи двубоя с 16 уинъра и 6 реализирани пробива.

Във втория кръг съперничка на американката ще бъде испанката Мария Хосе Мартинес Санчес, която успя да отстрани хърватката Миряна Лучич с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 7/5.

Напред в турнира продължава и по-голямата от сестрите Уилямс – Винъс, който също постигна победа над сънародничка – Бетани Матек-Сандс с 6/3, 6/1 и в следващата фаза ще се изправи срещу поставената под номер 6 в основната схема Анжелик Кербер.

Голямата изненада тази нощ обаче поднесе румънката Ирина-Камелия Бегу, която успя да отстрани с 2:0 сета бившата номер 1 в света Каролине Возняцки, в отделните части 6/2, 6/2, като по този начин със сигурност изхвърли датчанката от топ 10 в ранглистата на професионалистките.

Още резултати:

I кръг    
 /жени/:    
     
Агниешка Радванска 6 6
Нина Братчикова 1 1
     
Слоън Стивънс 6 6
Франческа Скиавоне 3 4
     
Ана Иванович 6 6
Елина Свитолина 3 2
     
Анжелик Кербер 6 6
Ан Кеотавонг 2 0