Настоящият шампион Новак Джокович стартира по възможно най-добрия начин защитата на титлата си от последния за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк.

В среща от първия кръг на надпреварата Ноле, който е поставен под номер 1 в основната схема, буквално прегази представителя на Италия Паоло Лоренци, като само за час 13 минути игра стигна до крайното 6/1, 6/0, 6/1.

Както и самият резултат показва интрига в този двубой изобщо нямаше, като на “Артър Аш Стейдиъм” имаше само един състезател и това беше сърбинът, който наниза 32 уинъра, реализира 9 пробива и най-интересното е, че дори успя веднъж да загуби подаването си.

В опит да запише девета поредна победа в турнира и да се класира за третия кръг Новак Джокович ще се изправи срещу бразилеца Роджерио Дутра Силва, който в 5 сета отстрани Тимурас Габашвили.

Своето място във втория кръг си осигури и любимецът на домакините и бивш номер 1 Анди Родик, който очаквано не бе затруднен от 21-годишния си сънародник Райън Уилямс и постигна чиста победа с 6/3, 6/4, 6/4.

Следващият съперник на шампиона от 2003 година ще бъде младият австралиец Бърнард Томич, който тази нощ се справи със съпротивата на аржентинеца Карлос Берлок.

Резултати:

I кръг          
 /мъже/:          
           
Томаш Бердих 7 6 6    
Давид Гофен 5 3 3    
           
Жо-Вилфред Цонга 6 6 7    
Карол Бек 3 1 6    
           
Николас Алмагро 6 6 6 6  
Радек Щепанек 4 7 3 4  
           
Милош Раонич 6 4 3 6  6
Сантяго Хиралдо 3 6 6 4  4